KAN themagroep: Routekaart KAN in je bouwproces - KAN bouwen

KAN themagroep: Routekaart KAN in je bouwproces

Er is bij ontwikkelaars behoefte aan een routekaart of een procesinstrument om op het juiste moment en in de juiste schaal klimaatadaptieve en natuurinclusieve maatregelen in projecten in te brengen. Om kwantitatief én kwalitatief tot betere KAN projecten te komen. Bijvoorbeeld om in je project rekening te kunnen houden met de EU Taxonomie. Maar ook om te zien of en hoe maatregelen tot resultaat leiden.

Bestaande gereedschapskisten zijn bijvoorbeeld:
• NL Omgevingsscan van NL Greenlabel;
• Scans gebaseerd op de Klimaateffectatlas, bijvoorbeeld de Klimaateffectscan van BAM en AM.

In een nieuwe KAN themagroep, die tenminste drie keer bij elkaar komt, willen we de verschillende gereedschapskisten laten presenteren en de ervaringen ermee bespreken. Tijdens elke bijeenkomst vragen we de eigenaar van één instrument om dit toe te lichten en vragen erover te beantwoorden. Ook vragen we een of meer ontwikkelaars om over de ervaringen met dit instrument te vertellen. Een tekstschrijver maakt verslagen van de verschillende bijeenkomsten. Deze komen via de KAN website voor iedereen beschikbaar.

We starten op 19 september met een themagroep bijeenkomst over de NL Omgevingsscan van NL Greenlabel. Het Register Duurzame Leefomgeving werkt met een digital twin op het Tygron Geodesign platform en voegt daar data aan toe, afkomstig van verschillende bronnen. Met behulp van klimaatmodellen worden voor verschillende scenario’s simulaties gemaakt. De omgevingsscan is gebaseerd op een analyse van de uitkomsten van deze scenario’s. Maarten Alberse van NL Greenlabel licht het toe. Twee ontwikkelaars geven hun ervaringen met dit instrument mee.

Programma
15.00 uur: Start en korte inleiding door Claudia Bouwens, programmaleider KAN platform;
15.10 uur: Presentatie NL Omgevingsscan, door Maarten Alberse (NL Greenlabel);
15.40 uur: Presentatie ervaringen met NL Omgevingsscan door Louise van de Worp (Van Wijnen);
15.55 uur: Presentatie ervaringen met NL Omgevingsscan door Rick de Geus (Blauwhoed)
16.10 uur: Ruimte voor vragen en discussie aan de hand van stellingen.
17.00 uur: Einde

Datum: donderdagmiddag 19 september van 15:00 tot 17:00 (twee uur).
Deelnemers: ontwikkelaars, gemeenten, corporaties, bouwbedrijven, adviseurs, andere inhoudelijk geïnteresseerden. De maximale groepsgrootte is 20 deelnemers.
Locatie: Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, 3545 NA Utrecht.

Aanmelden via dit formulier